Eerste Veldloopweekend

MACW kwam op drie locaties in actie tijdens het eerste veldloopweekend. In Waregem werden er drie medailles behaald. De eerste was een tweede plaats voor Thalissa Vanderwee bij de cadetten meisjes, Maya Vanhee werd hier vijfde, Maité Vanhee 11de en Morgane Ocquet 25ste. Bij de jongens deed Wout Logier even goed met ook een zilveren plak. Ook Rune Nollet mocht bij de scholieren jongens voor het eerst op het podium. Hij haalde de derde stek binnen. In de wedstrijd bij de juniors en masters heren werd Simon Blanckaert 10de en 6de junior. Kris Degraeve werd 31ste, Steven Vandenbussche 36ste, Frank Dawyndt 47ste, Lieven Pieters 49ste en Kurt Hintjes 56ste. Simon Vandenbon werd in de seniorescross mooi 6de.

Enkele nieuwe namen bij de jeugd. Bij de benjamins meisjes werd Marieke De Groote 28ste, bij de pupillen werd Vihara Panckoucke 25ste, Louise Coussement 36ste en Lily De Groote 75ste. Fien Logier werd mooi 8ste bij de miniemen, Margaux Descamps werd 26ste. Thibaut Debecker werd 10de bij de jongens, Noah De Visch 45ste.

In Zwijnaarde kwamen zaterdag twee pupillen meisjes aan de start. Elodie van Mossevelde werd bij de eerstejaars 15de, Marie Cailliau werd 16de bij de tweedejaars.

Op de CrossCup in Mol werd Tibo Vandenbroucke 10de bij de scholieren jongens. Het volledig podium ging naar Nederlanders, dus werd Tibo afgeklokt als 7de Belg. Bij de seniors werd Reinbert van Acker 37ste.