Belgisch Kampioenschap Junioren en Beloften

In het winderige Moeskroen werd Yoran Deschepper zondag tweede op het BK 110m horden bij de junioren. Geldige tijden waren  niet mogelijk door te veel meewind, maar na een derde plaats in de reeksen in 15.40, kon hij zich in de finale naar een tweede plek knokken in 15.03. Ook op de 100m raakte hij in de finale door een zeer snelle 11.09 in de reeksen. In de finale startte hij zeer goed, maar de vierde wedstrijd van de dag kroop in de been en zo eindigde hij logisch als 7de in 11.23.

Collega eerstejaars Stefan De Coene werd zeer knap vierde in het kogelstoten. Met 13m09 in de vijfde worp plaatste hij zich net naast het podium. Na een regenbui werd de discusring spiegelglad. Moeilijke omstandigheden, waarin hij zevende werd met 34m12. Op de 1500m waren er tactische races. In een sterk bezette juniorsrace werd Simon Blanckaert knap zesde in 4.21.98 (hij was als 11de ingeschreven). Bij de beloften werd Simon Vandenbon zevende. Op de 5000m liep Reinbert van Acker een eenzame wedstrijd, waarin hij 9de werd in 16.32.71.