foto.MACW.be

Algemeen

Op deze pagina vindt u meer uitleg over hoe u foto's online brengt in een album.
Momenteel zijn er al volgende onderwerpen:

Nieuw album

Inloggen

Om een nieuw album aan te maken dient u ingelogd te zijn.

Om in te loggen klikt u op de "Log In" knop rechts bovenaan het scherm.

Beginscherm
Nu krijgt u onderstaand scherm te zien. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op "Log In!". Indien u nog geen MACW-account hebt klikt u op "Registreer!" om een account aan te maken. Log In

Onderwerp

Klik nu in de menubalk rechtsbovenaan op "Nieuw" Knop Nieuw

U komt nu bij de eerste stap van het maken van een nieuw album.
In dit venster moet u aangeven in welk onderwerp u uw album wil plaatsen. Hiervoor heeft u twee mogelijkheden:

U kiest u de keuzelijst het gewenste onderwerp en klik dan op "Selecteer".

Selecteer een onderwerp.
Of u maakt een nieuw onderwerp aan door de vakjes (Categorie, Datum, Naam activiteit en Locatie) in te vullen. Het vakje Afdeling is een optioneel vakje. Dit vakje dien je in te vullen als de activiteit enkel te maken heeft met 1 van de 4 afdelingen: vb. afdelingsfeestje, training, ... . Klik nu op "Nieuw". Nieuw Onderwerp

Album

Nu u een correct onderwerp heeft gekozen/gemaakt kunnen we de info over het album verder aanvullen. Bij Fotograaf vult u de volledige naam (met hoofdletters in het begin) van de fotograaf in. De subtitel is een optioneel vakje waar u een korte beschrijving kan invullen die verschillende albums binnen een onderwerp onderscheiden: vb. Jeugd, korte cross, lange cross, ... . Ook hier bevindt er zich een vakje Afdeling. Dit vakje vult u in als de meeste foto's uit het album over een bepaalde afdeling gaan.

Nu kunt u opnieuw kiezen. Als uw foto's nog op uw computer staan klikt u op "Upload Foto's" om de foto's naar onze servers te kopiƫren.

Album Upload
Heeft u reeds uw foto's online geplaatst in een album op een andere server? Dan kunt u het veldje "Link naar Album" invullen en op "Verzend Link" klikken. Na deze stap bent u klaar. Link naar Album

Foto's Uploaden

In deze laatste stap laden we uw foto's naar onze servers.

Indien dit de eerste keer is dat u zelf een album aanmaakt op onze server zult u eerst toestemming moeten geven aan ons programma om aan uw bestanden te kunnen.

Indien het programma volledig is opgestart zoals hieronder kunt u links navigeren naar de map waar uw foto's staan. Versleep uw foto's uit de bovenste helft van het venster naar de onderste en druk op de grote groene pijl. Wacht tot het programma klaar is en de pijl terug groen kleurt. Uw album is klaar.

Uploaden Foto's

Troubleshooting

Q:Ik krijg volgende melding in plaats van het scherm om foto's te uploaden:
"Uw browser ondersteunt geen Java Applets"

A: Deze foutboodschap wil zeggen dat ofwel

 

Q:Ik krijg een poppup met de vraag of ik jullie software vertrouw.

A: U kan deze software vertrouwen. We hebben geen enkele intentie om iets anders te doen dan u helpen met het online brengen van uw foto's.